Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переможці Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» отримають грошові призи

Переможці Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» отримають грошові призи

До 2011 року організатори Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» запланували безліч нововведень, серед яких - грошова винагорода для переможців фестивалю. Мова йде про призи, які володарі Гран-Прі, а також першого, другого і третього місць зможуть отримати на додаток до традиційної кришталевої гілки «Харьковской сирени».

Про це на прес-конференції 30 листопада повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

За її словами, на даний момент узгоджується сума грошових призів.

«Наш фестиваль є тим іміджевим проектом, який просуває місто Харків далеко за межі України. Нам дуже приємно, що в описовій частині останньої нагороди Ради Європи серед досягнень Харкова також було вказано й Міжнародний кінофестиваль. У той же час хочу підкреслити, що наш фестиваль - це неприбуткова організація, і величезна кількість меценатів і спонсорів відгукуються на нашу пропозицію взяти участь у кінофестивалі. Мені  хочеться, що колись це було дуже престижно - бути меценатом Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».

Що стосується власне призових сум, то ми зараз їх узгоджуємо. Адже це мають бути такі гроші, щоб людина, яка їх отримала, змогла реалізувати свій творчий задум. Я думаю, для творчої людини це дуже важливо», - підкреслила Вікторія Маренич.