Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі Харківщини вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр..

Жителі Харківщини вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр..

Жалобні заходи вшанування пам'яті загиблих від голоду в 1932-1933 роках відбулися у Хрестів жертвам голодоморів в Парку пам'яті на вул. Академіка Павлова 129-131. В церемонії покладання траурних вінків взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, представники духовенства, політичних партій, громадських та молодіжних організацій.

«Наше місто в ці роки втратило дуже багато своїх жителів. Ми - їх нащадки - завжди будемо пам'ятати цю жахливу трагедію українського народу, завжди будемо вшановувати їх пам'ять. Ми повинні робити все, щоб подібне ніколи не повторилося у майбутньому»,- сказав Євген Савін.

В пам"ять про загиблих сьогодні о 15:30 в кожному вікні будівлі облдержадміністрації, яке виходить на центральну площу міста, запалає жалобна свічка.