Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийом пропозицій щодо Стратегії сталого розвитку Харківської області триватиме до 30 листопада

Прийом пропозицій щодо Стратегії сталого розвитку Харківської області триватиме до 30 листопада

25 жовтня в фойє Харківської обласної адміністрації був розміщений бокс для збору пропозицій щодо Стратегії сталого розвитку Харківської області. Свої пропозиції можуть залишити як громадські організації, підприємства, так і окремі громадяни. Як повідомив в ході прес-конференції 16 листопада заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на даний момент в бокс надійшло вже 219 пропозицій.

За словами директора науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Миколи Кизима, всі пропозиції, що надійшли, розглядаються і систематизуються. Всього виділено 7 блоків тем, які найбільш хвилюють людей, що залишили свої пропозиції.

Так, на першому місці в цьому списку знаходиться низький рівень доходів (23,6%). Якість і ціна медичних послуг хвилює 19,7% людей, якість і вартість продуктів харчування - 16,4%. На 4 місці - якість і вартість послуг ЖКГ (14,6%), на 5-му - безробіття (11,2%). Останні рядки займають доступність системи освіти (6,7%) та інші питання.

Як підкреслив Юрій Сапронов, у всіх бажаючих ще є час для внесення своїх пропозицій.

«До 30 листопада цей бокс буде приймати пропозиції, після чого ми протягом 3 - 4 днів віддамо проект стратегії в комісії обласної ради. А в третій декаді грудня відбудеться сесія Харківської обласної ради, яка буде приймати Стратегію сталого розвитку Харківської області», - повідомив він.