Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибув Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Руської Православної Церкви митрополит Волоколамський Іларіон

До Харкова прибув Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Руської Православної Церкви митрополит Волоколамський Іларіон

У залі прийому офіційних делегацій Будинку рад відбулася зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва з Головою Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Руської Православної Церкви митрополитом Волоколамським Іларіоном, вікарієм Патріарха Московського і всієї Русі, членом Священного Синоду Руської православної Церкви.  

У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес, генеральний консул Російської Федерації Всеволод Філіпп і представники Української православної церкви Московського патріархату – Архієпископ Ізюмський Онуфрій та протоієрей Михайло Кіт.

Митрополит Іларіон цього року вже вдруге відвідує Україну, але до Харкова прибув вперше. Він відзначив неабияку красу нашого міста і славнозвісної площі Свободи. Сьогодні вже відбулася його зустріч з митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом та учнями духовної семінарії. Всі візити до нашої країни відбуваються за підтримки Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Держкомрелігій України.

В межах ознайомлення з життям Української єпархії православної церкви Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату представить у Харкові свій музичний твір - ораторію «Страсті по святому Матфею». Харківська прем’єра відбудеться 13 листопада о 14:00 у великому залі ХНАТОБу. Виконають цей зразок класичної та духовної музики Національна академічна хорова капела України «Думка» та Київський камерний хор ім.Б.М.Лятошинського.