Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спеціалізована державна податкова інспекція по роботі з великими платниками податків відповідає на звернення громадян

Спеціалізована державна податкова інспекція по роботі з великими платниками податків відповідає на звернення громадян

Для роз’яснення громадянам питань оподаткування СДПІ ВПП у м. Харкові відповідає на усні та письмові звернення. Так, за січень-жовтень 2010 року посадовими особами інспекції здійснено 29 особистих прийомів, в тому числі 9 – в інспекції та 20 виїзних. Крім того, за вказаний період до Спеціалізованої ДПІ ВПП у м. Харкові надійшло 62 письмових звернення від юридичних та фізичних осіб. Найпоширенішою темою для роз’яснень стало начислення податків на додану вартість та на прибуток підприємств. Також громадяни звертаються за консультаціями з приводу податку з доходів фізичних осіб та оподаткування доходів підприємницької діяльності.

Також громадяни мають можливість отримати усне роз’яснення на індивідуальному прийомі у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян. З початку року фахівцями інспекції було надано 453 усних консультації, у тому числі по телефону - 227. Найбільш актуальними були питання щодо ПДВ - 36%, податку на прибуток підприємств – 22% та податку з доходів фізосіб- 17%.

На сьогоднішній день платники податків мають можливість отримати усну консультацію з питань оподаткування шляхом звернення до Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби України, безкоштовно зателефонувавши із стаціонарного телефону за номером 0-800-501-00-7.