Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом останніх 4 років в місті Харкові була значно зміцнено матеріально-технічну базу медичних установ

Протягом останніх 4 років в місті Харкові була значно зміцнено матеріально-технічну базу медичних установ

За час роботи депутатського корпусу Харківської міської ради п'ятого скликання особлива увага приділялася розвитку соціальної сфери міста. У першу чергу мова йде про медичну галузь, яка відтепер існує в умовах єдиного медичного простору.

«Кількість відомчих клінік в місті та клінік, які підпорядковуються області, Академії медичних наук тощо, настільки велике, що якщо все це не об'єднати в єдину мережу, ми будемо надавати одні й ті ж послуги, витрачаючи на це колосальні бюджетні кошти. Зараз ми зробили кроки, які в найближчому майбутньому дозволять нам з одного центру керувати всією єдиною медичною системою півторамільйонного мегаполісу і тримільйонної області. А зекономлені гроші підуть на придбання нового медичного обладнання та капітальний ремонт закладів охорони здоров'я», - сказав голова ХОДА Михайло Добкін у ході 49 сесії Харківської міської ради п'ятого скликання.

Також він підкреслив, що за останні 4 роки було значно зміцнено матеріально-технічну базу медичних установ.
Особливих успіхів у цьому напрямі вдалося досягти в 2010 році, коли міська та обласна влада об'єднали зусилля.

«У цьому році Харківська область і місто Харків отримали можливість придбати медичне обладнання тільки за рахунок державного бюджету на 52 мільйони гривень, це більше, ніж за всі попередні роки незалежності. І розділили ми це обладнання по справедливості: 50% місту Харкову, де живе половина населення області, і 50% пішло в центральні районні лікарні. Також хотілося б відзначити, що в Харкові сьогодні працює система, яка дозволила нам зробити кращу швидку допомогу в Україні», - підкреслив Михайло Добкін.