Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я впевнений, що найближчим часом особлива увага держави буде приділятися розвитку альтернативних джерел енергії. Михайло Добкін

Я впевнений, що найближчим часом особлива увага держави буде приділятися розвитку альтернативних джерел енергії. Михайло Добкін

Для того, щоб домогтися максимального розвитку промисловості в Україну, необхідно впровадження нових технологій в енергетиці. Про це сьогодні в ході робочої поїздки до Первомайського району заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Ми не реалізуємо альтернативні джерела енергії. Сьогодні відсутнє обладнання, технології і єдина державна програма, що не дозволяє розвивати цю систему. Я впевнений, що з наступного року особливу увагу державної стратегії буде приділятися цього питання», - підкреслив він під час здачі до експлуатацію підстанції в Первомайському.

Як зазначив глава області, на Харківщині необхідно розглянути питання про використання дерев'яних відходів сухостою для опалення соціальних об'єктів.

«Сьогодні величезна кількість сухостою в лісовому господарстві пропадає, а це могло б бути альтернативним джерелом енергії для опалення шкіл, лікарень та інших соціальних об'єктів. Я впевнений, що ми ще повернемося до цієї проблеми і прийдемо до того, щоб побудувати підстанцію, яка буде використовувати альтернативні джерела енергії, такі як сила вітру», - підкреслив глава області.