Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проводяться профілактичні заходи щодо попередження отруєнь грибами, ягодами, декоративними та дикоростучими рослинами

У Харківській області проводяться профілактичні заходи щодо попередження отруєнь грибами, ягодами, декоративними та дикоростучими рослинами

Щоб запобігти отруєнням мешканців Харківської області грибами та ягодами, Харківським обласним центром здоров'я, який підпорядкований Головному управлінню охорони здоров'я, проводиться низка профілактичних заходів. В першу чергу йдеться про попередження та інформування населення.

Про це в ході селекторної наради 22 жовтня повідомила заступник начальника Головного управління охорони здоров’я ХОДА Тетяна Єфіменко.

Зокрема, в медичних закладах області та в місцях масового перебування населення розповсюджено 35 тисяч санітарно-освітніх матеріалів щодо попередження отруєння неїстівними грибами. Також для інформування населення використовуються можливості телебачення – стрічка, що біжить, та інформаційні програми. До профілактичної роботи залучені місцеві теле- та радіоканали (м.Первомайськ, м.Лозова, м.Ізюм та В.Бурлуцький район).

З метою попередження отруєнь дітей дикоростучими рослинами медичні працівники провели цільові зустрічі, лекції та бесіди у загальноосвітніх навчальних закладах із школярами та їх батьками, в тому числі і на батьківських зборах.

Окрім того, керівниками закладів охорони здоров'я та керівниками закладів освіти вжиті заходи щодо очищення прилеглої території від дикоростучих та декоративних рослин, що містять отруйні речовини.

В усіх лікувально - профілактичних закладах області проведені додаткові заняття з медичним персоналом, зокрема з лікарями анестезіологами - реаніматологами, педіатрами, терапевтами, фельдшерами бригад швидкої та невідкладної медичної допомоги та фельдшерсько - акушерських пунктів з питань надання невідкладної допомоги при отруєннях грибами та дикоростучими рослинами на догоспітальному та госпітальному етапі.
 

Теги