Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо харківський безпілотник буде відповідати всім необхідним вимогам, він стане головним зразком для виробництва. Михайло Добкін

Якщо харківський безпілотник буде відповідати всім необхідним вимогам, він стане головним зразком для виробництва. Михайло Добкін

Питання про запуск у виробництво безпілотних літальних апаратів, які розробляються Чугуївським авіаремонтним заводом, вже найближчим часом буде розглянуте урядом. На даний момент всі необхідні для цього документи передано першому віце-прем'єр-міністру України Андрію Клюєву.  

Як зазначає голова ХОДА Михайло Добкін, у харківських безпілотників є всі шанси піти у виробництво для потреб МНС, МВС, прикордонних служб та інших відомств.

«Я переговорив з міністром, який курирує дану програму, і отримав запевнення, що якщо наш літак буде відповідати всім необхідним вимогам, які пред'являють до даної моделі і співробітники МНС, і військові, і прикордонники, і представники МВС, то дана машина буде взята як головний зразок для виробництва. Я впевнений, що так і буде, тому що немає конкурентів у Чугуївського авіаремонтного заводу, безпілотники в Україні роблять тільки кустарним способом. А іноземні аналоги навряд чи будуть краще нашої моделі», - підкреслив він 14 жовтня в ході програми «Час влади» на каналі ХОДТРК.

За словами голови області, технічні характеристики харківських безпілотників досить високі, щоб задовольнити потреби всіх відомств, але відповідної якості відеоапаратура в Україні не випускається, тому її доведеться закуповувати за кордоном.