Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для направлення дітей на дельфінотерапію буде створена спеціальна комісія

Для направлення дітей на дельфінотерапію буде створена спеціальна комісія

Згідно з підписаною 13 жовтня соціальною угодою між Харковом, областю і Харківським дельфінарієм, 50 дітей з особливими потребами з малозабезпечених сімей зі всього регіону зможуть пройти по 5 безкоштовних сеансів дельфінотерапії. Відбирати маленьких пацієнтів будуть фахівці особливої комісії, яка буде створена найближчим часом.  

«Це будуть дітки, які перебувають на обліку в медичних закладах. Усіх їх обстежать, і відбирати їх будуть у міському та обласному управлінні охорони здоров'я. Буде створена спеціальна комісія, яка займеться обстеженням дітей, і тим діткам, кому показана дельфінотерапія, будуть давати направлення на сеанси», - повідомила керівник центру дельфінотерапії Харківського культурно-оздоровчого комплексу «Немо» Олена Кушнірська.

За її словами, основними пацієнтами дельфінів будуть діти, хворі на аутизм та дитячий церебральний параліч. Протипоказанням для дельфінотерапії є епілепсія та інфекційні захворювання шкіри. Для отримання терапевтичного ефекту необхідно пройти кілька сеансів.

«Для дітей сеанси будуть проходити щодня, курс становить 5 занять. Тобто, приходить до нас дитина, і кожен день протягом 5 днів вона отримує можливість контакту з тваринами. Контакти мають бути регулярними, адже це лікування, воно не може бути епізодичним»,- підкреслила Олена Кушнірська.