Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для забезпечення пожежної безпеки службам МНС необхідні безпілотні літальні апарати. Михайло Добкін

Для забезпечення пожежної безпеки службам МНС необхідні безпілотні літальні апарати. Михайло Добкін

Для того, щоб співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій було легше забезпечувати пожежну безпеку в лісах, службі необхідні безпілотні літальні апарати, які можуть патрулювати лісові масиви і в режимі реального часу давати сигнал з камер спостереження про виникнення джерела запалення. Крім цього безпілотники можуть використовуватися і в інших галузях народного господарства.

Як зазначив 12 жовтня в ході візиту на Чугуївський авіаційний ремонтний завод голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області буде розглянуто питання про придбання комплексу безпілотних літальних апаратів для різних потреб.

«Ми сьогодні дізналися орієнтовну вартість такого комплексу, який включатиме 4 або 5 літаків. Це близько 3 мільйонів євро.Такі гроші бюджет Харківської області зможе виділити у разі необхідності, але якщо такий комплекс купить МНС, можна паралельно з функціями цього відомства ставити й інші завдання, і тим самим заощадити бюджетні гроші», - підкреслив він.

Також голова області відзначив, що безпілотні літальні апарати необхідні для підготовки до земельної реформи.

«Напередодні проведення серйозної реформи із земельних відносин нам необхідні будуть такі літальні апарати, які дозволять скласти чітку карту сільгоспполів, подивитися, в якому стані перебувають землі запасу - чи дійсно вони знаходяться під парами,або ж на них щось засівається.Таким чином ми б отримали можливість охопити практично всі найдальші куточки Харківської області і скласти чіткий план того, що у нас є в регіоні реально, а не за документами», - підкреслив Михайло Добкін.