Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін у ході першого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму висловив пропозицію про створення спільних технопарків

Михайло Добкін у ході першого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму висловив пропозицію про створення спільних технопарків

«Я висловив побажання, щоб на базі Харківської та Бєлгородської або ж Курської областей нам дали можливість зробити пілотний проект зі створення технопарків, на базі яких будуть створені спільні українсько-російські підприємства. Їм будуть надані серйозні податкові пільги, але їх діяльність буде дуже чітко спеціалізована. У першу чергу мова йде про високотехнологічне виробництво продукту, де в собівартості буде великий сегмент вітчизняної науки. Тобто, таким чином ми даємо фінансування вітчизняної науки», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін 6 жовтня в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Борівський район.

За словами керівника області, найближчим часом фахівці обладміністрації почнуть роботу над створенням пілотного проекту, курувати який буде заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Після того, як проект буде готовий, почнеться його обговорення з російською стороною.

«Заздалегідь я вже переговорив з губернаторами Бєлгородської та Курської областей. Є порозуміння, і ми дійшли згоди, що з нашого боку йде ініціатива, а далі вони включаються в роботу. Після цього ми надамо матеріали міждержавної комісії, щоб вона винесла це питання на розгляд президентів Росії та Україні», - повідомив Михайло Добкін і відзначив, що також розглядається можливість створення подібного пілотного проекту в сфері сільського господарства.