Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін незадоволений роботою інспекцій, які займаються земельними питаннями

Михайло Добкін незадоволений роботою інспекцій, які займаються земельними питаннями

У ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін висловив невдоволення роботою комісій, які контролюють законність ведення земельних відносин. За його словами, їм потрібно не тільки вести роботу з порушниками, а й працювати на попередження незаконних угод.

«У нас величезна кількість інспекцій, які тільки чекають, поки хто-небудь порушить законодавство. На випередження ніхто не працює.От коли вже порушили - приходять і починають вирішувати питання. Я хочу, щоб всі інспекції, міліція, прокуратура зараз розуміли свою відповідальність не тільки за виявлення порушень, але особливу увагу приділили їх недопущенню та виправленню попередніх помилок. Якщо ми цього не зробимо, вони стануть вже нашим з вами спільним багажем», - підкреслив голова області.

Також він зазначив, що найчастіше ведення справ по вже виявленим порушенням навмисно затягується.

«Управлінням державної інспекції з контролю за використанням та охорони земель спільно з МВС, СБУ і прокуратурою проведено 300 перевірок, результатами яких стали всього 5 кримінальних справ, які тепер практично не ведуться», - підкреслив Михайло Добкін.