Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується розробити систему, яка дозволить своєчасно стягувати орендну плату з користувачів земельних ділянок

У Харківській області планується розробити систему, яка дозволить своєчасно стягувати орендну плату з користувачів земельних ділянок

Значна частина розпоряджень про виділення земельних ділянок в оренду тим чи іншим користувачам в Харківській області залишається не виконаною - договорм між власником землі та її користувачем не укладаються. У результаті обласний та районні бюджети втрачають значні суми прибутку, які могли б бути направлені на розвиток регіону.

Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«283 розпорядження голови облдержадміністрації, які були видані з 2007 по 2010 рік і стосувалися надання земельних ділянок в оренду або постійне користування, до цих пір не виконані, а це значить, що за них не сплачується орендна плата. З цією системою я вже стикався, прийшовши в місто Харків, коли рішенням сесії виділялася величезна кількість ділянок, а договорів оформлялися одиниці. Ділянки використовувалися, а в дохідну частину міського бюджету ніхто не платив ні копійки. Тепер ця схема працює в області.

Коли ми навели в цьому питанні порядок, і сесія Харківської міської ради внесла зміни в правила, вже не мало значення, укладено договір чи ні - гроші все одно треба було платити до бюджету. Ми і на обласному рівні повинні передбачити таку ж можливість: або чіткий контроль за укладенням договорів, або зробити так, щоб їх неукладання ні на що не впливало. Тут завдано прямих збитків державі, і правоохоронці повинні дуже жорстко і принципово до цього підійти», - підкреслив Михайло Добкін.