Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Конституційний Суд України скасував політичну реформу 2004 року. Василь Тацій

Конституційний Суд України скасував політичну реформу 2004 року. Василь Тацій

Сьогодні Конституційний Суд України визнав таким, що не відповідає Конституції України, Закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222-IV у зв’язку з порушенням процедури його розгляду та прийняття. Україна повернулася до старої редакції Конституції і знову стала президентсько-парламентською республікою. Про це сьогодні під час пресс – конференції повідомив ректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, академік Національної академії наук України, президент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Василь Тацій. Василь Тацій.  

«Рішення Конституційного Суду України, яке відбулося сьогодні, базується на діючій Конституції України.

Рішення досить ґрунтовне, аргументоване і зрозуміло не тільки фахівцям. Було прийнято одне, на мій погляд, вірне рішення – відмінити закон «Про внесення змін до Конституції України» від 1994 року. Таким чином, з сьогоднішнього дня ми починаємо жити в повному обсязі за Конституцією 1996 року. 

Це значить, що Конституція з сьогоднішнього дня продовжує діяти далі. Всі рішення, які приймалися Президентом та всіма органами влади, як і самі представники влади, продовжують діяти. Вони діють в межах тих строків на які їх обрав народ», - підкреслив Василь Тацій.