Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слідчий, який розслідує справу про зникнення Василя Климентьєва, користується максимальною свободою. Михайло Добкін

Слідчий, який розслідує справу про зникнення Василя Климентьєва, користується максимальною свободою. Михайло Добкін

Справа про зникнення редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва знаходиться на постійному контролі як керівництва Харкова та області, так і голови профільного Міністерства, а також особисто Президента України Віктора Януковича. Слідчому, який веде цю справу, надана максимальна свобода дій, - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«У слідчого є досить велика свобода у процесуальних діях і достатня частка незалежності. За законом навіть керівник міліції не має права втручатися в хід розслідування, і якщо слідчий вважає, що треба йти певним шляхом, ніхто йому в цьому плані не укажчик крім тих, хто за законом може його підправити і контролювати. Сьогодні виконано величезний обсяг робіт, цим питанням цікавиться щодня і керівництво Генеральної прокуратури, і керівництво Міністерства внутрішніх справ, і особисто Президент України Віктор Янукович», - зазначив Михайло Добкін 13 вересня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.

Також голова області висловив упевненість, що незабаром зниклий журналіст буде знайдений живим і здоровим.

«Я не змінив свою впевненість, що Василь Петрович Климентьєв в найближчому майбутньому буде знайдений живим і здоровим. Зроблю застереження - це не припущення на підставі якихось даних, а просто інтуїція, і дай бог, щоб вона мене не підвела. Я не знав його раніше як журналіста, як і більшість мешканців регіону та України в цілому, газета була дуже специфічна, і мова йде про нього в першу чергу не як про журналіста, а як про людину. Але коли ця ситуація сьогодні є темою для обговорення на різних рівнях, в тому числі і міжнародних організацій, правоохоронці просто зобов'язані зробити все, що б суспільство дізналося правду, що насправді сталося з цією людиною, щоб знайшли його живим і здоровим, і він зміг повернутися до нормального життя», - сказав Михайло Добкін.