Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту планується побудувати в Харкові

Центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту планується побудувати в Харкові

Про це в інтерв'ю ІА «Status Quo» повідомив заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах фізичної культури та спорту Харківської облдержадміністрації Геннадій Хохлов. «Він буде називатися Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту. Ми розраховуємо, що на першому етапі в ньому будуть відділення лижних гонок та біатлону, далі плануємо відкрити відділення гірськолижних видів спорту - це безпосередньо гірські лижі, а також сноубордінг. Ведемо предметні розмови про відкриття тут відділення фристайлу. Є «наполеонівські» плани побудувати трамплін і почати підготовку стрибунів, в тому числі і жінок», - зазначив Геннадій Хохлов.

За його словами, також є певні напрацювання щодо будівництва нового льодової спортивної споруди і відкриття у ньому відділень з фігурного катання, шорт-треку та хокею. «Розраховую, що вже наступного року ми побачимо перші практичні результати створення центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту. Ця робота вже розпочата і неодмінно буде успішно завершена», - додав Геннадій Хохлов.

Він також повідомив, що вже ставиться питання про виділення орієнтовно 50 га в районі «Харківської Швейцарії». Існує ескізний проект з будівництва там лижного стадіону, стрільбища для біатлону, сучасних лижних трас і трас для лижоролерів, всієї супутньої інфраструктури.

«Цей центр спочатку буде, можна сказати, виростати з успішно функціонуючої лижної бази «Темп» з її розвиненою інфраструктурою, гарними трасами. Але «Темп» має обмежені можливості територіального розвитку. Та й стрільбищі там уже не побудуєш. А на протилежній стороні Білгородського шосе, де «Харківська Швейцарія», рельєф місцевості та природно-кліматичні умови дозволяють розвивати всі зимові види», - зазначив Геннадій Хохлов.