Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програма «Питна вода» спрямована виключно на доочищення води і не припускає заміни інженерних мереж. Михайло Добкін

Програма «Питна вода» спрямована виключно на доочищення води і не припускає заміни інженерних мереж. Михайло Добкін

Існує кілька варіантів впровадження додаткового доочищення води, але всі вони досить дорогі, щоб їх можна було масово застосовувати у всій Харківській області, - таких коштів програма «Питна вода» виділити Харківщині не може. У той же час заміни старих комунікацій і модернізації водопроводу ця програма не передбачає.

«Програма «Питна вода», яку реанімовано сьогодні Кабінетом Міністрів, передбачає придбання обладнання для доочищення води. Ні для кого не секрет, що поганий стан інженерних мереж на тих підприємствах, які займаються постачанням води, призводить до погіршення якості води і викликає справедливу критику з боку населення. Але направити гроші на вирішення проблем водопостачання того або іншого населеного пункту, поміняти старі інженерні мережі на нові за цією програмою не можна. Вона чітко спрямована на доочищення води», - підкреслив у ході прес-конференції 23 серпня голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, через те, що Харківська область володіє дуже незначними запасами води, підземні обсяги якої залягають до того ж на дуже великій глибині, водопостачання регіону обходиться дуже дорого.

«Запаси якісної питної води в Харкові і багатьох районах області знаходяться на серйозній глибині. Це обчислюється сотнями метрів, а якщо говорити про місто Харков, то середня цифра буде приблизно 700 - 800 метрів. Ідуть серйозні витрати на те, щоб артезіанську свердловину зробити, а також витрати на обладнання і електроенергію з підйому цієї води, відповідно, значно вище, ніж, наприклад, у Львівській області - їм у цьому плані пощастило.Тому ідея, яка тривалий час обговорюється ще з часів покійного Валерія Альбертовича Петросова, -  з приводу заміни водопроводів з Кочетков на необхідну кількість артезіанських свердловин, не знаходить свого рішення. Поки що це надто дорого», - відзначив голова області.