Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Єдине вікно» для інвестпроектів суттєво допоможе збільшити приплив інвестицій. Юрій Сапронов

«Єдине вікно» для інвестпроектів суттєво допоможе збільшити приплив інвестицій. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов позитивно відгукнувся про розроблений урядом законопроект «єдиного вікна» для інвесторів, який був зареєстрований у Верховній Раді 12 серпня.

Законопроект передбачає створення в регіонах центрів інвестицій та розвитку, які будуть надавати послуги, пов'язані з підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів. Планується, що центри інвестицій та розвитку будуть забезпечувати напрямок поданих потенційним інвестором документів суб'єктам надання адміністративних та господарських послуг.

«Мені приємно, що харківська ініціатива зі створення єдиного реєстраційного вікна була помічена на загальнодержавному рівні. Пілотний проект під назвою «Зелений коридор для інвестора», ключовим завданням якого є створення єдиного офісу з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності, ми запускаємо в Чугуївському районі, в свою чергу, перейнявши досвід у вінницьких колег. Нині в економіці дозріла гостра необхідність в дії принципу «єдиного вікна», що виключає безпосередній контакт підприємця з державними органами і посадовими особами. Це нововведення дозволить залучити на Харківщину і в Україну в цілому як іноземні, так і вітчизняні інвестиції», - заявив Юрій Сапронов.