Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вважати критичною цьогорічну ситуацію стосовно забезпечення області продовольчим зерном пшениці не можна. Віталій Алексейчук

Вважати критичною цьогорічну ситуацію стосовно забезпечення області продовольчим зерном пшениці не можна. Віталій Алексейчук

Валовий збір озимої та ярої пшениці цього року складає 485 тис. тонн при тому, що потреба продовольчого зерна пшениці від урожаю 2010 до урожаю 2011 року становить 313 тис. тонн, в тому числі для промислового виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів, круп та борошна для роздрібної торгівлі її потрібно мати 254 тис. тонн. «Тому вважати критичною цьогорічну ситуацію стосовно забезпечення області продовольчим зерном пшениці не можна», - відзначив на прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

Додає впевненості у тому, що область буде з хлібом до нового урожаю, і те, що цього року за даними Харківської обласної державної хлібної інспекції із тієї кількості зерна пшениці, що надійшла із урожаю поточного року на сертифіковані зернові склади, 80,5% відноситься до 2¬-5 класів, тобто до продовольчого зерна. У минулому році такого зерна було лише 31%, решта – 6 клас.

До регіональних ресурсів в розмірі трьохмісячної потреби станом на 11 серпня поточного року заготовлено 11,5 тис. тонн продовольчого зерна, що складає 12% до потреби.