Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні знайти шляхи створення більш ефективної моделі у взаємодії з питань запобігання та протидії насильству в сім'ї. Лариса Козлова

Ми повинні знайти шляхи створення більш ефективної моделі у взаємодії з питань запобігання та протидії насильству в сім'ї. Лариса Козлова

Як повідомила в ході семінару «Взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування з попередження насильства в сім’ї» заступник начальника Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту, начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, Харківська обласна державна адміністрація проводить активну роботу з попередження та протидії насильства в сім΄ї.  

«Розпорядженням голови облдержадміністрації, затверджені обласні заходи щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків з питань попередження насильства в сім΄ї на 2009 – 2013 рр. Рішенням Харківської обласної ради V скликання затверджена комплексна програма розвитку гуманітарної сфери, метою якої є якісна координація зусиль всіх структурних підрозділів ХОДА, обласних та територіальних установ. При облдержадміністрації створена обласна координаційна рада с питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, на засіданнях якої в районах та містах області постійно розглядаються питання щодо попередження насильства в сім΄ї, проведення заходів в рамках національної кампанії «Стоп насильству», організація впровадження корекційних програм», - зазначила Лариса Козлова.

У місті Люботин, починаючи з 2008 року діє «Центр матери та дитини», розрахований на 10 сімей. Центр забезпечує жінок з дітьми житлом, продуктами харчування, необхідними медикаментами. Для надання інформаційно – консультативної допомоги, інформування з питань запобігання та протидії домашньому насильству, наказом управління у справах сім΄ї та молоді ХОДА утворено регіональну телефонну консультативну «гарячу лінію» із запобігання та протидії домашньому насильству. Телефон «гарячої лінії» (057)700-94-37.

«Сьогоднішній семінар за участі представників органів центральної та місцевої виконавчої влади дає нам змогу обговорити всі проблемні питання, які в нас є на сьогодні і знайти шляхи створення більш ефективної моделі у взаємодії з питань запобігання та протидії насильству в сім΄ї», - підкреслила Лариса Козлова.