Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний оперативний штаб визначає нові завдання

Обласний оперативний штаб визначає нові завдання

Як відзначив під час засідання обласного оперативного штабу для координації дій із проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежною небезпекою, яке відбулося в режимі селекторної наради з районами області, начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОГА Володимир Росоха, на сьогодні в усіх районах області утворені оперативні штаби, робота яких має бути організована в цілодобовому режимі.  

Крім того визначені такі завдання:

- Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації, райдержадміністраціям організувати роботу щодо обвалування складів зберігання непридатних пестицидів та агрохімікатів;

- Головним лікарям районів забезпечити постійну готовність та укомплектування бригад швидкої медичної допомоги для надання допомоги потерпілим від опіків та отруєння продуктами горіння, створити відповідний запас медикаментів.

- райдержадміністраціям активізувати роботу з головами селищних та сільських рад, керівниками сільгосппідприємств для виконання вимог розпорядження голови облдержадміністрації від 16 липня 2010 року № 389 « Про затвердження заходів щодо відновлення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони».

- головам райдержадміністрацій вжити заходів щодо поповнення місцевих та об’єктових матеріальних резервів, в першу чергу паливо-мастильними матеріалами та насосами відповідно до затверджених номенклатур. В районах створений місцевий матеріальний резерв на загальну суму 669,1 тис.грн, що складає 7,9 % від необхідного.

- райдержадміністраціям взяти під контроль дитячі оздоровчі табори, бази відпочинку, які розташовані в лісових масивах та уточнити порядок організації зв’язку.