Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військову частину в Лозовій посилюють особовим складом і спецтехнікою для гасіння пожеж

Військову частину в Лозовій посилюють особовим складом і спецтехнікою для гасіння пожеж

У зв'язку з підвищеною небезпекою виникнення пожеж на території військової частини А0829, де зберігається більше 41 тисячі тонн снарядів, вживаються особливі заходи щодо організації протипожежної безпеки. Як повідомив під час брифінгу за підсумками наради з Міністром оборони Михайлом Єжелем з питань протипожежної безпеки на території військової частини голова ХОДА Михайло Добкін, на територію військової частини стягується вся можлива техніка для гасіння пожеж різного ступеня складності.

«На першому етапі сюди будуть стягнуті додаткові сили - це і два вертольоти на чергуванні зі спеціальними ємностями для гасіння зверху, і спеціальний гідрант, який дасть можливість у будь-якій точці швидко підключити рукави і локалізувати спалах.Також сюди буде введений додатковий склад військовослужбовців для охорони, щоб ніхто не зайшов сюди. Крім цього буде поставлений тут на чергування спеціальний потяг для пожежогасіння. І ще - на танкоремонтному заводі є дослідний зразок танка, який спеціально створений для таких ситуацій, тому що іноді, коли горить ділянка, де знаходяться дуже вибухонебезпечні предмети, можна під'їхати тільки на спеціальній броньованій техніці», - розповів він.

Як відзначив у свою чергу Михайло Єжель, небезпека виникнення пожеж на території військової частини підвищується за рахунок того, що більше 41 тисячі тонн снарядів розкидані на території, у зв'язку з чим косити траву немає можливості.Тому зараз всі снаряди лежать в сухій траві, яка дуже легко спалахує. Щоб запобігти серйозним пожежам, військова частина поповнюється особовим складом, який буде патрулювати територію.

«Ми зараз підсилюємо гарнізон у Лозовій.Тут є достатньо своїх людей, але щоб забезпечувати патрулювання по периметру, ми ще сюди додатково направляємо 60 військовослужбовців, щоб на кожен кілометр був свій патруль. Ми зробимо все, щоб попередити пожежу», - підкреслив Міністр оборони.

За його словами, всі перелічені заходи почнуть реалізовуватися з понеділка 9 серпня, і до кінця тижня ця робота буде завершена.