Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пріоритетний напрямок роботи обласної санітарно-епідеміологічної служби - нагляд за оздоровленням дітей. Тетяна Колпакова

Пріоритетний напрямок роботи обласної санітарно-епідеміологічної служби - нагляд за оздоровленням дітей. Тетяна Колпакова

У ході регулярних перевірок всіх дитячих оздоровчих установ Харківської області санітарна служба виявляє ряд порушень. Найпоширенішим з них є закупівля продуктів харчування без повного пакету відповідних супровідних документів.

Про це в ході прес-конференції 27 липня повідомила Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

«Звичайне, вже майже традиційне порушення - це поставка продуктів без повного пакету супровідних документів, порушення маркування процесів на харчоблоці. Також дітей іноді приймають без медичної довідки, а співробітників - без медогляду», - розповіла вона.

Перевірка всіх дитячих таборів здійснюється раз на зміну. Перед початком кожного заїзду співробітники обласної СЕС відвідують територію кожного закладу, перевіряють співробітників і беруть проби продуктів на лабораторний контроль.У поодиноких випадках лабораторне дослідження виявляє незначні відхилення від норми, зокрема, занижену калорійність харчування дітей, а також недобір вітамінів. Також одна з перевірок показала наявність нітратів в овочах.

За словами Тетяни Колпакової, з початку оздоровчого сезону вже оштрафовано 258 офіційних осіб, до 27 порушників застосовані фінансові санкції, близько тонни недоброякісної продукції було вилучено з продажу.