Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

20 млн. грн. необхідно на утилізацію меланжу, що зберігається в Харківській області. Михайло Добкін

20 млн. грн. необхідно на утилізацію меланжу, що зберігається в Харківській області. Михайло Добкін

На території Харківської області зберігається найбільша кількість меланжу в Україні - 16 тис. тонн. З метою екологічної безпеки та раціонального використання всіх природних ресурсів його необхідно утилізувати, на що потрібно 20 млн. грн., - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Питання утилізації меланжу було внесене до протоколу, підписаного за підсумками візиту до Харківської області першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. «Завдяки цьому протоколу зсуваються з мертвої точки ті питання, про які забули давним-давно: зокрема, питання газифікації населених пунктів Харківської області. Вирішення цього питання - приклад того, що за словами слідують реальні дії, і 20 млн. грн. на утилізацію меланжу теж будуть отримані», - зазначив Михайло Добкін.


Довідка:
 Меланж - це високотоксичний окислювач палива для ракет середньої та малої дальності. Являє собою концентровану азотну кислоту (не менше 74%). Легколетюча сполука червоного чи жовтого кольору.Навіть незначне потрапляння меланжу в атмосферу призводить до серйозних і необоротних наслідків для живого організму. Гранично допустима концентрація - 0,005 мг / л. Тривале перебування в хмарі меланжу без костюма хімічного захисту гарантовано призводить до летального результату.