Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мене дуже хвилює ситуація, яка сьогодні склалася в ЗМІ, і особливо її вплив на формування молодого покоління. Василь Тацій

Мене дуже хвилює ситуація, яка сьогодні склалася в ЗМІ, і особливо її вплив на формування молодого покоління. Василь Тацій

Засоби масової інформації повинні відчувати свою відповідальність перед суспільством за той вплив, який вони чинять на молодь, - вважає ректор Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, доктор юридичних наук, Герой України Василь Тацій.

«Мене дуже хвилює ситуація, яка сьогодні складається в ЗМІ і особливо її вплив на формування молодого покоління. Я як фахівець у цій сфері повинен сказати, що іноді засоби масової інформації мають колосальний негативний вплив на нашу молодь. Виною тому - зміст, наповнення ЗМІ, їх нерідко безсоромне нав'язування ідей і принципів життя в суспільстві, які не властиві нашому народові, не відповідають нашій ментальності, які запозичені з не найкращих прикладів інших країн», - підкреслив він.

За його словами, безліч злочинів скоюються під впливом жорстокості, яку пропагують деякі фільми. Щоб убезпечити від подібного впливу молодь, необхідно створювати громадські ради, в яких могли б брати участь члени Спілки Героїв України та які б несли відповідальність за те, що виходить на екрани.

«Я ні в якому разі не кажу про якусь цензуру, але деякий моральний контроль з боку громадськості повинен бути. Не можуть бізнес-інтереси у всьому превалювати. Адже мова йде навіть не про крайні випадки - про вчинення злочинів, а про моральний розклад: зростає рівень проституції, наркоманії, алкоголізму, злочинності. Причин цього багато, але ЗМІ з огляду на це сьогодні повинні бути, з одного боку, незалежними і об'єктивними, а з іншого боку, - відчувати свою відповідальність, тому що кожне їхнє слово має колосальний вплив. На це треба звернути увагу хоча б у нашому регіоні», - підкреслив Василь Тацій.