Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області достатньо техніки, щоб зібрати урожай ранніх зернових за 10 робочих днів. Віталій Алексейчук

У Харківській області достатньо техніки, щоб зібрати урожай ранніх зернових за 10 робочих днів. Віталій Алексейчук

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, Харківська область отримала від Кабінету Міністрів листа, в якому повідомлялося про надання сільським господарствам області пільгового палива, у розмірі 6 700 грн. за тонну. Це пальне найближчим часом надійде в сільські господарства Харківської області для збору ранніх зернових культур.  

«У Харківській області 2800 комбайнів для збору урожаю в цьому році. Цієї техніки цілком достатньо, щоб зібрати врожай за 10 робочих днів. Для нас зараз найголовніше - зберегти цей хліб і зібрати зерно, яке залишилося не пошкодженим погодними умовами», - зазначив Віталій Алексейчук.

До жнив 2010 вдалося підготуватися на 100%, насамперед за рахунок залучених коштів, передбачених в порядку їх використання на пільгове кредитування, у тому числі для придбання запасних частин та проведення розрахунків за ремонтні послуги сільгосптехніки. Це дозволило закупити запасні частини і ремонтні матеріали для комбайнів області.