Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Іноземний інвестор в Харківській області буде себе почувати максимально комфортно. Юрій Сапронов

Іноземний інвестор в Харківській області буде себе почувати максимально комфортно. Юрій Сапронов

Одна з головних цілей економічних реформ Президента України Віктора Януковича - це залучення в Україну іноземних інвестицій. Для цього змінюється податкове законодавство, а також спрощується система ліцензування.

«Сьогодні головне завоювання України, а також Президента Віктора Януковича - це стабільність у владі і стабільність у суспільстві, а також робота над стабільністю економіки. Одна з основних цілей економічних реформ - це залучення в Україну іноземних інвестицій. І в результаті іноземний інвестор в Харківській області буде себе почувати максимально комфортно», - підкреслив в ході зустрічі з представниками німецького інституту Франгофера з інновацій у Східній та Центральній Європі заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

За його словами, на даний момент в Україні дуже складна система оподаткування, але найближчим часом буде прийнятий податковий кодекс, який її значно спростить.

«Зі 180 країн світу, які внесені до рейтингу складності оподаткування, Україна займає 161 місце, тому сьогодні вже Верховна Рада в першому читанні прийняла податковий кодекс. Це один документ, який описує всю податкову систему, і там передбачено значне скорочення податків. Я думаю, протягом найближчих трьох-чотирьох тижнів цей закон буде прийнятий у другому читанні, і Президент його підпише», - повідомив Юрій Сапронов.