Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація із заводом Шевченка - яскравий приклад максимально неефективного менеджменту. Михайло Добкін

Ситуація із заводом Шевченка - яскравий приклад максимально неефективного менеджменту. Михайло Добкін

Для вирішення складної ситуації, що виникла на заводі Шевченка у зв'язку із заборгованістю з виплати заробітної плати, сьогодні на стихійний мітинг до робітників заводу приїжджали перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв та секретар міської ради, в.о. міського голови Геннадій Кернес. «Ситуація назрівала давно - це яскравий приклад максимально неефективного менеджменту, - сказав під час ефіру програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - Завод Шевченка не виконує державне замовлення, і там неможливо погасити борг із зарплати з держбюджету, як у випадку з заводом ім. Малишева або ХАЗом.

У заводу є певний актив, він у процесі санації, є людина, керуюча цим процесом. Вона зобов'язана так діяти, щоб частина ресурсів, які з’являються, передавалася і на задоволення потреб кредиторів, і виробничого циклу, і людей, що працюють на підприємстві. Якщо цього не робити, то такі явища будуть реаліями нашого дня».

У ході проведених Михайлом Добкіним телефонних переговорів з Міністром промислової політики Дмитром Колесніковим була досягнута домовленість про викуп «Укртелекомом» частини готової продукції, виробленої підприємством, що дасть можливість отримати певну суму.

«Далі, ми постараємося знайти частину замовлень для забезпечення заводу роботою. Щоб зняти соціальну напругу, керівництвом міста ухвалено рішення реструктуризувати і розібратися із заборгованістю за комунальні послуги людей, які працюють на підприємстві, - підкреслив голова ХОДА.

- Але замість керівництва заводу ніхто працювати не буде. Якщо вони будуть випускати продукцію, яка не користується попитом, не зможуть придумати нічого, що може зацікавити потенційних покупців, з такими людьми треба розставатися».

За словами Михайла Добкіна, на сьогодні питання із в.о. директора заводу вже вирішено - найближчим часом він звільнить це крісло.