Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Адресна допомога пільговикам почне здійснюватися вже в 2010 році

Адресна допомога пільговикам почне здійснюватися вже в 2010 році

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов назвав список соціальних реформ, які будуть запущені в Україні вже в поточному році. Серед них - адресна допомога пільговикам.

«Тільки адресна допомога зменшить корупцію і буде справедливою. Перша черга тих реформ, які передбачені в соціальній сфері, саме і передбачає ухвалити зміни до бюджетного кодексу, які забезпечать перехід комунальних і державних лікувально-профілактичних установ від кошторисної основи до контрактної. Крім цього, буде створена фінансова автономія навчальних закладів. У соціальній сфері в рамках реформ також буде створений так званий фонд майбутніх поколінь. Це те, що буде вже в цьому році. І адресна допомога теж буде здійснюватися з цього року», - повідомив Юрій Сапронов в ході прес-конференції 15 червня.

Також він відзначив, що згодом перехід до принципу адресності буде здійснено практично для всіх видів соціальної допомоги.

Наступним етапом соціальних реформ, за словами заступника голови ХОДА, стане загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.