Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зовнішньоекономічною діяльністю в Харківській області буде займатися Торгово-промислова палата

Зовнішньоекономічною діяльністю в Харківській області буде займатися Торгово-промислова палата

Харківська Торгово-промислова палата знаходиться в стадії реформування. Після того, як реформа буде завершена, саме ця організація стане основною установою, яка буде обіймати зовнішньоекономічну діяльність регіону.

Про це на прес-конференції 15 червня повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов.

«Більше 20 організацій різних форм власності в Харківській області займалися інвестиціями. У результаті ні інвестицій, ні інформації немає. Моє глибоке переконання, що флагманом ведення міжнародної економічної діяльності повинна бути Торгово-промислова палата. Основний плюс - це громадська організація. Довіри великої державі зараз з різних причин немає, приватні структури за незначними винятками все одно переслідують свої приватно-власницькі інтереси, тому громадська організація - це ідеальний варіант», - сказав він.

За словами Юрія Сапронова, світовий досвід діяльності торгово-промислових палат дозволяє очікувати позитивних результатів від посилення позицій харківської організації, але попередньо Торгово-промислова палата зазнає низку реформ.

«Зараз іде активна фаза реформування Харківської Торгово-промислової палати. Зважаючи на те, що це громадська організація, це швидко зробити не вийде. Я думаю, потрібно ще півтора - два місяці, і ми представимо ту Торгово-промислову палату, яку я бачу ідеальною», - зазначив заступник голови ХОДА.