Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МОЗ України оперативно визначило порядок знищення вакцини проти кору та краснухи. Ігор Шурма

МОЗ України оперативно визначило порядок знищення вакцини проти кору та краснухи. Ігор Шурма

За інформацією заступника голови ХОДА з соціальних питань Ігоря Шурми, МОЗ України затвердило план заходів щодо передачі ДП "Укрвакцина" вакцини проти кору та краснухи виробництва "Serum Inststitute of India LtD" та проведення її знищення у зв’язку із закінченням терміну зберігання.

Зокрема, цим планом передбачено вилучення всіх серій вакцини, отримання дозволу від Міністерства охорони навколишнього середовища на знищення вакцини та укладання угоди про знищення вакцини з підприємством, яке має ліцензію у сфері поводження з небезпечними відходами. Згідно з термінами придатності шприци, коробки для утилізації шприців та сумки-холодильники, отримані разом з вакциною в якості гуманітарної допомоги, будуть передані на баланс обласному управлінню охорони здоров’я.

На підставі Наказу МОЗ України вже виданий спільний наказ Харківського обласного управління охорони здоров’я та обласної санітарно-епідеміологічної служби щодо забезпечення всіх необхідних заходів з утилізації вакцини.

"Треба відзначити, що нарешті в Мінстерство охорони здоров’я прийшли працювати справжні професіонали, які моментально реагують на сигнали з регіонів, - відзначив Ігор Шурма. – Адже ми неодноразово порушували це питання перед попередньою владою. І тільки новий склад міністерства зреагував дуже оперативно, розв’язавши цю проблему".