Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

"Школи імунізації" будуть організовані в усіх районах Харківської області. Ігор Шурма

"Школи імунізації" будуть організовані в усіх районах Харківської області. Ігор Шурма

Сьогодні у Харківській дитячій поліклініці №1 відбулась презентація нового проекту "Школа імунізації". Про необхідність вакцинації прийшли послухати батьки разом з дітьми, вагітні жінки. На презентації був присутній радник з питань економічного нагляду європейського бюро ВОЗ, якому було цікаво вивчити досвід Харкова в інформуванні населення щодо профілактики інфекційних захворювань.

З ініціативи Департаменту охорони здоров’я и соціальних питань м. Харкова у всіх дитячих поліклініках комунальної форми власності відкриті 13 "Шкіл імунізації". Для проведення лекцій у таких школах підготовлено 27 лікарів.
- Основна мета "Шкіл імунізації" – створити хороший просвітницький проект, аби лікарі могли в доступній формі пояснити батькам, що альтернативи вакцинації не існує, - сказав на презентації в.о. заступника голови ОДА з соціальних питань Ігор Шурма. - Створюючи "Школи імунізації", ми намагаємось зламати стереотипи мам стосовно страхів, які тягне за собою невідома для них процедура вакцинації. Боротися з інфекційними хворобами без вакцинації дітей неможливо.
В.о. заступника голови ХОДА зазначив, що обласна влада бере на себе зобов’язання зробити все можливе для стовідсоткового забезпечення вакцинами Харкова та області. Станом на сьогодні населення забезпечено різними вакцинами на рівні 25-30%.
"Оскільки ми вибудовуємо єдиний медико-соціальний простір, школи імунізації будуть організовані в усіх районах Харківської області і в усіх містах обласного підпорядкування, - підкреслив Ігор Михайлович. - Для цього потрібен час, тому що треба облаштувати приміщення, навчити практичних лікарів, забезпечити школи необхідними матеріалами. Але якщо ми не зламаємо стереотипи щодо вакцинації, у нас є дуже великі ризики того, що через 10-15 років прийдешнє покоління може бути слабшим".