Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бюджет Харківської області за перші п'ять місяців поточного року виконаний на 37.5%

Бюджет Харківської області за перші п'ять місяців поточного року виконаний на 37.5%

Харківська область відстає від планових розрахунків по наповненню обласного бюджету. За перші п'ять місяців 2010 року план по наповненню доходної частини виконаний на 37.5%, тоді як згідно з попередніми розрахунками, бюджет повинен бути заповнений на 41%.

Про це в ході селекторної наради під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва повідомив Сергій Овсянніков, начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації.

За його словами, з січня по травень поточного року до бюджету надійшло 3 мільярди 140 мільйонів гривень, що на 12.6% більше, ніж в аналогічному періоді 2009 року, але тим не менше, дохідна частина бюджету недовиконана на 3.5%. Пов'язано це як з недонадходженнями з державного бюджету, так і з недостатньо активною роботою в районах, в тому числі і щодо податкових зборів.

Володимир Бабаєв дав доручення всім головам районних адміністрацій разом з фінансовим управлінням облдержадміністрації доопрацювати проблемні моменти і з усіма питаннями, які неможливо вирішити на районному рівні, звернутися до керівництва області.

«Доручення голови обласної адміністрації даються не для того, щоб ви виправдовувалися, а для того, щоб ви чітко відпрацювали ці доручення і сказали, що у вас виходить, а в чому вам потрібна допомога галузевих управлінь або фінансового управління. Якщо не виходить вирішити ці питання на нашому рівні, тоді ми підготуємо матеріали і спробуємо відрегулювати їх з Мінфіном або іншими профільними структурами в Кабінеті Міністрів», - з такими словами заступник голови обладміністрації звернувся до керівників районів.