Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вирішення питань з різницею в тарифах та нарахуванням субсидій потребує дій Уряду

Вирішення питань з різницею в тарифах та нарахуванням субсидій потребує дій Уряду

Як підкреслив під час всеукраїнської селекторної наради з питань стану розрахунків та погашення заборгованості за спожиті енергоносії міністр житлово-комунального господарства України Олександр Попов, дуже принципове питання – різниця в тарифах, яку не можна отримати як оплату населення або бюджетних організацій за спожиті ресурси і теплову енергію.

"Тут потрібно рішення Уряду. Міністерство ЖКГ розробило разом з НАК "Нафтогаз України" пропозиції:
- підприємствам комунальної теплоенергетики оформити відкладений платіж на суму різниці в тарифах, яка виникла у період з 01.10.2009 по 01.10.2010.
- основний борг за спожитий природний газ сплатити в повному обсязі до 01.10.2010.
- на урядовому та місцевому рівнях визначити джерела оплати різниці в тарифах, яка виникла, до 01.10.2010.", - відзначив Олександр Павлович.

Серед проблем основного кредитора комунальної теплоенергетики – населення – міністр ЖКГ назвав низький рівень життя. "7% населення не платить за комунальні послуги системно, з них половина – хоче, але не має фізичної змоги.

Є прохання доручити нашому міністерству, міністерству труда і соціальної політики та міністерству фінансів зробити розрахунки відносно можливості зменшення порогу нарахування субсидій з 20% до 15%. Це дасть змогу соціально захистити людей, а накопичений ними борг реструктуризувати і віддати в рахунок їхніх оплат в підприємства комунтеплоенерго", - сказав Олександр Попов.