Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуацію з оплатою за використаний природний газ в Україні можна вважати провальною. Андрій Клюєв

Ситуацію з оплатою за використаний природний газ в Україні можна вважати провальною. Андрій Клюєв

У теперішній час Уряд не задовольняє робота місцевих органів виконавчої влади із забезпечення протягом цього року розрахунків за спожиті енергоносії та за надані житлово-комунальні послуги. Про це заявив під час всеукраїнської селекторної наради Перший віце-прем’єр- міністр України Андрій Клюєв.

"Ситуацію з оплатою за використаний природний газ можна вважати провальною. У 2010 році НАК "Нафтогаз України" реалізував 24,8 млрд м3 газу на суму 31,4 млрд грн. В оплату надійшло 24,4 млрд грн, що становить 77,4% від вартості реалізованого газу. Таким чином, заборгованість становить 7 млрд грн.

Із зазначеної суми населення, бюджетні установи та організації і підприємства теплоенергетики заборгували 5,3 млрд грн., а борг саме підприємств теплоенергетики – 4,4 млрд грн. ( 83,1%)", - навів цифри Андрій Петрович.

Найбільше занепокоєння викликає стан розрахунків за спожитий газ підприємствами теплоенергетики – на 01 червня поточного року вони розрахувалися на 48,7%. Такий стан справ не витримує ніякої критики. Адже рівень розрахунків споживачів за тепло та гарячу воду у 2009 році склав 92,4%, в поточному - 87,3%.