Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всеукраїнська акція "За чисте довкілля" стала безстроковою

Всеукраїнська акція "За чисте довкілля" стала безстроковою

Згідно з дорученням Першого віце-прем'єр-міністра України В.Тихонова всеукраїнська акція "За чисте довкілля" стає безстроковою, і питання наведення порядку і підтримання чистоти у всіх населених пунктах країни не втрачає своєї актуальності у будь-який час року. Про це в ході селекторної наради сказав заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У цілому ж, за період з початку акції "За чисте довкілля", в Харківській області за участю громадськості, підприємств, установ та організацій, учнів та студентів проведені всі заплановані роботи з:
- ліквідації 3987 стихійних звалищ (обсягом 52,7 тис.м3), що майже в два рази більше ніж у 2009 році,
- санітарної очистки 23 млн. м2 прибудинкових територій,
- 329 парків і скверів 455,
- 1768 дитячих і 692 спортивних майданчиків.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.

Також в області було посаджено 63 тис. дерев і саджанців, 18 тис. кущів, що в 1,3 рази більше середнього показника по Україні.

З більшою ефективністю в порівнянні з минулим роком проведені заходи щодо очищення берегів малих річок: прибрано в 2 рази більше берегів водойм - 255 км (в 2009р - 130км), найбільший обсяг цих робіт проведено в: Дворічанському, Куп'янському, Золочівському районах.