Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадська гуманітарна рада вивчить стан регіональної гуманітарної сфери

Громадська гуманітарна рада вивчить стан регіональної гуманітарної сфери

21 травня відбулося засідання Громадської гуманітарної ради Харківської обласної державної адміністрації, в якому взяв участь Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко. Звертаючись до присутніх, голова ХОДА Михайло Добкін наголосив на визначальному значенні гуманітарної сфери в розвитку можливостей людини, у створенні максимальних умов для задоволення її потреб у знаннях та компетентності.

"Сьогодні, як ніколи, в суспільстві назріло розуміння важливості розвитку гуманітарної сфери з метою збереження ідей і поглядів, забезпечення морального і культурного розвитку людини як найвищої цінності суспільства, - сказав Михайло Маркович.

- І у зв'язку з цим, своєчасним і стратегічно важливим є Указ Президента України від 02.04.2010 № 469/2010 "Про Громадську гуманітарну раду", який регламентує створення гуманітарних рад при обласних державних адміністраціях".

Майбутня робота ради повинна бути спрямована на вивчення стану регіональної гуманітарної сфери, визначення позитивних і негативних тенденцій, а також вироблення регіональної стратегії розвитку в цьому напрямку.