Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наші зусилля спрямовані на захист прав мешканців Харківської області. Ігор Шурма

Наші зусилля спрямовані на захист прав мешканців Харківської області. Ігор Шурма

"Через постійну несплату внесків до Пенсійного фонду страждає не тільки бюджет, а в першу чергу люди, які працюють на підприємствах-боржниках, і втрачають страховий стаж для призначення пенсій. Передусім, ми будемо спрямовувати свої зусилля на координацію дій всіх відомств та структур з метою відстоювання інтересів людей, які проживають у Харківській області", - заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також повідомив, що ХОДА та ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області домовились про координацію зусиль та розробили алгоритм спільних дій. "На першому етапі ми вибрали майже 200 підприємств, які заборгували найбільші суми. Всім розіслані попередження про необхідність виконувати зобов’язання з погашення боргів із сплати внесків до ПФ. Паралельно ми проінформували голів райдержадміністрацій про те, що на їх території розташовані підприємства-боржники. Ми чекаємо певний час, і якщо змін не відбудеться, то будемо звертатися до органів прокуратури", - підкреслив Ігор Шурма.

Він повідомив, що розроблений графік проведення спільних засідань ХОДА та ПФ в районах області з залученням представників органів місцевої влади, органів прокуратури та підприємств-боржників. "Сподіваємося, що координація наших зусиль буде стимулювати розвиток свідомості керівників підприємств-боржників, адже ціна питання – їх посади", - підкреслив Ігор Шурма.

Теги