Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська та Курська області створять спільну базу даних підприємств

Харківська та Курська області створять спільну базу даних підприємств

Сьогодні відбулася зустріч заступника Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова та заступника Губернатора Курської області Російської Федерації Геннадія Плохіх. Під час зустрічі сторони обговорили встановлення побратимських відносин між Чугуївським районом Харківської області та Горошеченським і Льговським районами Курської області.

Геннадій Плохіх зазначив, що Україна завжди займала чільне місце в зовнішньоторговельному обороті Курської області. Багато років частка України в ньому була не меншою 70%. Однак за останні кілька років потенціал співробітництва дещо знизився. Відновити його може спрощення процедури перетину кордону жителями прикордонних регіонів.

Юрій Сапронов погодився з своїм російським колегою та наголосив на необхідності максимальної деформалізації стосунків Харківської та Курської областей. "Необхідно створити базу даних підприємств, які цікаві курським інвесторам в Харківській області, та тих, які цікаві харків’янам у Курську. Якщо ми ці підприємства таким чином зістикуємо, то досягнемо значного економічного ефекту", - резюмував Юрій Анатолійович.

В кінці зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.