Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відроджує взаємини з Індією

Харківщина відроджує взаємини з Індією

Сьогодні в залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні паном Дебабрата Саха. У зустрічі також брала участь заступник голови обласної ради Вікторія Казакова.

В ході зустрічі Володимир Бабаєв ознайомив пана посла з економічним, науково-технічним і культурним потенціалом області з метою налагодження двостороннього співробітництва. Він детально розповів про роботу промислових підприємств Харківщини та відзначив їх, в минулому, сталу тісну співпрацю з Індією, зокрема роботу з поставки харківських турбін для Індійських АЕС та ГЕС.

На майбутнє Володимир Миколайович висловив надію на встановлення тісних контактів між Харківською областю та якимось окремим Індійським штатом, щоб мати змогу розвивати тісну співпрацю з постачання всіх видів продукції, яка виробляється у Харківській області, зокрема, космічної, оборонної та енергомашинобудівної галузей. А для більш тісного знайомства запросив пана посла восени взяти участь у Великому Слобожанському ярмарку.

Пан Дебабрата Саха зауважив, що саме відновлення поставок харківських турбін є для нього прерогативним напрямком у відродженні стосунків між нашими країнами, але він сприятиме і розвитку взаємин у сільськогосподарській, культурній, медичній та освітній сферах.

На згадку про свій візит пан посол залишив запис у книзі гостей Харківської області та передав у подарунок фотоальбом з роботами відомого індійського фотографа.

Довідково
В рамках візиту пан Посол відвідає низку підприємств і вузів Харківщини:
- 11 травня 2010 року відбудуться переговори з керівництвом "Завода ім.Малишева",
- 12 травня 2010 року пройдуть зустрічі з керівним складом ВАТ "Турбоатом" і Харківського національного медичного університету,
- 13 травня 2010 року пан Посол зустрінеться з ректоратом Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.