Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Друга черга електропідстанції "Перемога" введена в експлуатацію

Друга черга електропідстанції "Перемога" введена в експлуатацію

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті другої черги електропідстанції "Перемога". Новий енергетичний об’єкт вирішує одразу декілька важливих питань: забезпечує безперебійне та якісне енергоживлення об’єктів, які будуються до Євро–2012, третьої лінії метрополітену, сприяє розвитку інфраструктури міста, а також розвантажує ПС "Олексіївська", покращує схему електропостачання мережами 110 кВ підстанцій "Сокольники", "Павлове Поле", "Нагірна".

На підстанції встановлені два силових трансформатори потужністю по 25 МВА (І черга введена в дію в травні 2007 року, другий трансформатор встановлений три роки потому), відкритий розподільчий устрій 110 кВ з елегазовими вимикачами, релейний захист на мікропроцесорній основі, використані обмежувачі перенапруги.

Також розпочато будівництво ПЛ 110 кВ "Дергачі – Перемога", яка є об’єктом підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Повітряна лінія дасть можливість передачі додаткових потужностей до центральної частини м. Харкова. Її включення заплановане на 1 серпня 2010 року. ПС "Перемога" та ПЛ "Дергачі – Перемога" – єдиний комплекс, метою якого є вирішення стратегічного завдання щодо забезпечення надійного та якісного енергопостачання споживачів м. Харкова і Харківської області, а також своєчасної підготовки і проведення "Євро – 2012".