Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна влада підтримує проект реконструкції дитячого оздоровчого табору "Дружба" в Красноградському районі

Обласна влада підтримує проект реконструкції дитячого оздоровчого табору "Дружба" в Красноградському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав дитячий літній оздоровчий табір "Дружба" в селі Вільховий Ріг Красноградського району. Заступник губернатора ознайомився з проектом оновлення табору і підтримав рішення районної влади пропустити 1 зміну його роботи в цьому році для того, щоб провести реконструкцію.

З 2009 року табір закрито. "На даний момент табір, який існує вже не один десяток років, не відповідає вимогам, які ми пред'являємо до оздоровлення дітей", - сказав Євген Савін.
Голова Красноградської райдержадміністрації Микола Муригін повідомив, що на реконструкцію планується виділити з місцевого бюджету 1,5 млн. грн. від продажу майна в районі. Голова РДА висловив упевненість, що після реконструкції все буде більш сучасним, всі норми будуть дотримані, і діти зможуть безпечно відпочивати в нових приміщеннях.
Євген Савін пообіцяв грошову допомогу з обласного бюджету на майбутній рік, а також сприяння у вирішенні питання про землю. Зараз земля, на якій розташовано табір, належить лісовому господарству, та її планується передати на баланс або сільради, або районного управління освіти.

Дитячий оздоровчий табір "Дружба" для дітей Красноградського району знаходиться в селі Вільховий ріг Мартиновського сільради, в сосновому бору в 15 км від м. Красноград. Путівка в табір на 21 день коштує 800 грн., з них батьки сплачують 10%, бюджет району – 90%. Раніше табір працював у 3 зміни: спортивна зміна, зміна для пільгових категорій дітей та зміна для обдарованих дітей. За одну зміну табір приймав 100 дітей.