Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Як не закінчилася війна, так не закінчилася Чорнобильська трагедія. Михайло Добкін

"Коли 24 роки тому в нашій країні сталася біда, держава направила на її ліквідацію величезну кількість людей. Частина з них назавжди залишилася там. Частина повернулася, втративши здоров'я. І як не закінчилася війна, так не закінчилася чорнобильська трагедія, - сказав під час ефіру програми "Зворотний зв'язок" на обласному державному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

- Люди виконали свій обов'язок, але повернула свій борг їм держава? На жаль, з року в рік ставлення держави до цих людей тільки погіршувалося. За словами ліквідаторів, серйозну підтримку надавав лише уряд Віктора Януковича в 2003-2004 роках. Я дуже сподіваюся, що після тривалого затишшя, ініційована Віктором Федоровичем як Прем'єр-міністром робота буде продовжена. Всі державні програми отримають фінансове наповнення, і чорнобильці зможуть отримувати безкоштовну медичну допомогу, безкоштовні медикаменти, путівки для оздоровлення. Зрушиться з мертвої точки квартирне питання.

Звичайно, неможливо за один рік вирішити накопичені за довгий час проблеми. Потрібно поетапно розписати і на справі довести, що держава повертається до вирішення проблем чорнобильців".