Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На розмінування та утилізацію боєприпасів на арсеналі в м.Лозова потрібно 1,5 роки

"На розмінування та утилізацію боєприпасів і залишків боєприпасів на арсеналі в м.Лозовій за даними фахівців потрібно близько півтора роки", - повідомив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Він зазначив, що існує декілька проблем, які потребують термінового вирішення. Зокрема, це відселення 64 сімей військовослужбовців, які продовжують жити на території арсеналу, фактично, в оточенні снарядів, які не розірвалися

"Мене дуже дивує, що вони до цих пір не відселені. Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич дав доручення підшукати необхідне житло. У нас є чітке розуміння, як це зробити, і зараз ми будемо відпрацьовувати цю проблему безпосередньо в Кабінеті міністрів", - підкреслив Михайло Добкін.

Він також зазначив, що робота з очищення території арсеналу не велася належним чином: "Займалися окремими питаннями, тими, які були вигідні, і тим, що було пов'язано з кольоровими металами. Тому тут є предмет для розгляду правоохоронними органами".