Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр МНС Нестор Шуфрич відвідав м.Лозова

У місті Лозовій відбулася робоча нарада за участю Міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, на якому було розглянуто 2 питання: утилізація боєприпасів, які зберігаються на арсеналі в Лозовій і ситуація на автодорожньому шляхопроводі через залізничну дорогу ст.Лозова на 928 км ділянки Харків-Лозова. У нараді також взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова обласної ради Сергій Чернов.

Як підкреслив Нестор Шуфрич, необхідно визначити, хто завершить очищення арсеналу від залишків боєприпасів. Такі можливості є у трьох структур: саперний підрозділ Міністерства оборони України, комерційна структура або сили МНС, як це було в Новобогданівці. Він зазначив, що Міністерство буде пропонувати уряду прийняти один із цих трьох варіантів.

"Після того, як визначиться виконавець, можна буде розгортати роботи з утилізації. Але перед цим потрібно ще раз перевірити територію на предмет пожежної безпеки, і врахувати, що поруч проходить залізниця. Головна мета - з максимальною безпекою і без подальших втрат ліквідувати боєприпаси і передати територію на баланс місцевих рад", - підкреслив Нестор Шуфрич.