Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сподіваюся, що криза у стосунках Росії і України, що виникла в останні роки, буде подолана. Губернатор Бєлгородської області

"Сподіваюся, що криза у стосунках між Росією і Україною, яку вони переживали в останні роки, буде подолана. Символічно, що спілкування проходить напередодні 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Ми разом кували її, разом відновлювали народне господарства радянської держави, і жодні деструктивні політичні сили не зможуть перекреслити того, що пов'язує нас", - заявив під час зустрічі керівників прикордонних областей України і Росії Губернатор Бєлгородської області Євген Савченко.

За його словами, існуюче сьогодні обмеження свободи спілкування між населенням України та Росії злочинне й принизливе: "Навіть жителі країн Євросоюзу, яких, по суті, ніщо не об'єднує, і те безперешкодно перетинають кордони європейських держав. Ми ж, щоб побачити своїх родичів, змушені стикатися з масою незручностей, пов'язаних з перетином кордону. Ми повинні консолідовано висловити свою думку нашим Президентам, щоб на державному рівні були прийняті рішення про поліпшення цієї ситуації".

Євген Савченко також зазначив, що на рівні єврорегіону "Слобожанщина" Бєлгородській та Харківській областям необхідно створювати умови для розвитку прикордонних торговельно-економічних відносин, інфраструктури, захисту навколишнього середовища, наукових і культурних обмінів.