Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Організація оплачуваних громадських робіт – єдина форма боротьби з безробіття на селі сьогодні. Ігор Шурма

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми відбулася нарада з питання організації оплачуваних громадських робіт в Харківській області. В ній взяли участь начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Ігор Балута, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я та соціальних питань Харківської міськради Світлана Горбунова-Рубан та директор обласного центру зайнятості населення Володимир Міненко.

В ході наради розглядалося питання системного підходу до організації оплачуваних громадських робіт в Харківській області. "Сьогодні в селах це єдиний варіант усунення проблеми безробіття, тому що створення робочих місць на селі є дуже проблематичним. ХОДА буде рекомендувати всім райдержадміністраціям при формуванні бюджету на 2010 рік закласти кошти на організацію громадських робіт", - підкреслив Ігор Шурма.

Також було розглянуто питання організації громадських робіт в пенітенціарній системі. "В зв’язку з внесенням змін до Кримінального та Цивільного кодексів України, а також гуманізацію пенітенціарної системи виникає реальна потреба координації дій служби виконання покарань і органів влади", - зазначив Ігор Шурма. Сьогодні було ухвалено рішення звернутися до Апеляційного суду Харківської області з проханням більш широко застосовувати такий вид покарання як громадські роботи. Крім того, планується підписати Меморандум по організації громадських робіт між обласною державною адміністрацією та службою виконання покарань.