Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з обігом брухту чорних і кольорових металів на Харківщині прийняла загрозливу форму

Ситуація з обігом брухту чорних і кольорових металів на Харківщині прийняла загрозливу форму

На сьогоднішній день ситуація з обігом брухту чорних і кольорових металів на Харківщині прийняла загрозливу для народного господарства форму, оскільки розкрадання металів на об'єктах електро-і водопостачання, зв'язку, транспорту, меліорації, а також на підприємствах і у населення з кожним роком не зменшуються, а збільшуються.

Про це в ході засідання регіонального антикорупційного комітету заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов: «У березні в селищі Малинівка Чугуївського району Харківської області за допомогою екскаватора вирізали практично 1 кілометр діючого каналізаційного колектора.

Поблизу аеропорту невідомі тиждень викопували водопровідні труби. На місці працювала важка техніка: екскаватор, дві спецмашини, КАМАЗ-бензовоз. Все це відбувалося неподалік від супермаркету «Епіцентр», а розриття тяглися до Зміївської траси. Труби на місці зловмисники розрізали на 10-метрові відрізки. Завдяки оперативному втручанню правоохоронних органів неподобство вдалося припинити.

А за одну ніч на теплових мережах в Жовтневому та Московському районах Харкова невідомі зловмисники викрали 58 чавунних кришок люків».

На думку Юрія Анатолійовича, причина такого явища - колосальні прибутки від підприємницької діяльності з металобрухтом, «сам ринок провокує людей ставати металевими флібустьєрами».