Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Парк «Слобожанський» відвідав Міністр захисту довкілля та природних ресурсів

Парк «Слобожанський» відвідав Міністр захисту довкілля та природних ресурсів

В межах робочої поїздки Харківщину відвідав Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець. Зокрема, посадовець побував в Національному природному парку «Слобожанський» та поспілкувався із науковими працівниками.

«Слобожанський» розташований в Богодухівському районі області в безпосередній близькості до країни-агресора. Завдяки злагодженим діям Збройних сил України, в парку вдалося уникнути руйнувань та окупації. Попри широкомасштабне вторгнення, в парку продовжують розроблювати проєкти розвитку і потребують підтримки профільного міністерства.

«Ми маємо необхідний для цього потенціал та підтримку міжнародних партнерів, які готові ділитися досвідом, своїми фахівцями, брати шефство над нашими парками, допомагати реформувати галузь. Від того, наскільки ми зможемо реалізувати ці можливості сьогодні, залежатиме в якій державі ми будемо жити вже через кілька років і що залишимо у спадок своїм дітям», - зазначив Руслан Стрілець.

Крім того, на потреби парку було передано 5 комплектів стаціонарних комп’ютерів задля ефективної роботи працівників. А також, відзначили почесними нагородами наукових фахівців.

«Національний природний парк «Слобожанський» - туристичний магніт Харківщини. Але через активні бойові дії, у 2022 році його відвідали близько 800 туристів. Після нашої перемоги, ця цифра збільшиться. А поки ми готові всебічно допомагати у збереженні наших природних ресурсів», - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

«Слобожанський» не лише туристичний магніт Харківщини, але й унікальна природна зона. Тут живуть тварини, що входять до «Червоної книги» України, розташовані кургани та рідкісні види рослин.